Supă de cartofi cu mazăre, praz

În ultima vreme am inventat/experimentat diferite reţete de supe/borşuri. Deşi nu sunt deloc fan, pot să zic cu onestitate că toate au fost reuşite. Am slăbit circa 3 kg în 2 săptămâni mâncând chiar şi 3-4 porţii pe zi, de supe sau borşuri.
Mă simt mult mai bine fizic şi psihic, plină de energie, pielea este strălucitoare. Recomand tuturor o astfel de dietă.

Altă rețetă strict personală, deosebit de gustoasă. Foarte colorată, săţioasă şi lejeră.
Este foarte uşor de făcut, simplu şi rapid. De post și pentru vegani, vegetarieni. Gluten free, optimă idee pentru celiaci, şi pentru cei aflaţi la dietă.

Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: 25 min (dacă lintea e fiartă)
Porţii: 4-5
Ingrediente - (boabele sunt fierte deja – din conservă)
  1. 200 g mazăre
  2. 3 - 4 cartofi (albi/roşii. Nu contează)
  3. 1 bucată de praz sau ceapă galbenă
  4. 1 morcov
  5. 1 lingură de cimbru praf
  6. 3 căni cu apă/supă (250 ml una)
  7. sare după gust
  8. 2 linguri ulei
  9. 1 lingură boia de ardei dulce
  10. 1 linguriță boia de ardei dulce (arde grăsimile, îmbunătățește circulația, ajută la digestie și este AFRODIZIAC. :p)
  11. câteva frunzulițe de pătrunjel/leuştean pentru deasupra. Eu am pus leuştean uscat
  12. Dacă vrei să faci borş, adică să fie acru pune 1 cană borş (reţeta aici) sau după gust. Poţi acri şi cu bulion, cum vrei
Mod de preparare
  1. Dacă mazărea nu este fiartă, pune-o la umflat în apă cald
    ă cam 30 de min ( cu cât o ții mai mult cu atât mai repede va fierbe). Schimbă apa și fierbe boabele circa 15 min. Sau după gust. Atenție că vor mai fierbe ceva și-n borş. Orientează-te. Dacă folosești linte din conservă, spal-o foarte bine. Niciodată să nu pui boabele cu tot cu lichid din conservă. Spălă-le în mai multe ape, scurge-le
  2. Curăță, spală prazul, morcovul, cartofii. Ceapa taie-o cuburi sau peștișori, morcovul trage-l pe răzătoare, cartofii taie-i cubuleţe mici, mari, cum vrei
  3. Pune uleiul într-o oală, lasă-l să se încălzească, adaugă ceapa și morcovul, lasă să se călească la foc foarte lent circa 3 min
  4. Toarnă apa/supa, adaugă cartofii. Lasă să fiarbă 10 min după care adaugi şi boabele de mazăre, cimbrul și, din nou, laşi să fiarbă (acoperit), la foc mediu, circa 10-15 min
  5. Verifică de sare
  6. Porționează și împresoară deasupra foarte puțin pătrunjel/leuştean verde/uscat. Dacă vrei
Menţiuni
  • Se poate servi fierbinte, dar şi rece. Cu ceapă, ardei iuţi, cum vrei.
  • Pentru alte reţete de genul, verifică meniul SUPE, din prima bară de sus, dreapta.
  • Dacă ţi-a plăcut şi ţi-am dat o idee, un like/share la pagina Facebook ar fi apreciat. Mulţumesc.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii