Reţetă de post şi pentru
vegetarieni, vegani. Celiacii pot folosi făină de soia în locul
făinii de grâu.
Crocante iniţial, moi după circa 1 oră. Optim
aperitiv pentru orice petrecere cu servire la bufet/self service. Aromate, colorate, sățioase, deosebit de gustoase.
Grad de dificultate: mediu
Timp de preparare: Variabil: 15
preparat + 15 prăjit= 30 min
Ingrediente
- 3 cartofi (albi sau roşii)
- 1 morcov mărişor
- 2 linguri de seminţe de susan + 2 seminţe in (măcinate pe cât posibil)
- 1 linguriţă boia de ardei iute sau 1 ardei iute. Eu am pus zacuscă, cum am zis mai sus)
- 4 căţei de usturoi sau 1 linguriţă praf/deshidratat
- 3-4 linguri făină de grâu. Depinde (nu o pui toată odată, dar pe rând). Celiacii pot folosi făină de soia în loc.
- Am pus 2 linguri fulgi de ovăz fini, dar sunt super ok şi fără; opţional deci (celiacii nu pun)
- 1 linguriţă sare (după gust)
- 1 lingură piper negru măcinat
- 7 boabe coriandru strivite cu lama cuţitului sau cu ce vrei tu
Mod de preparare
- Macină seminţele,
- Curăţă, spală cartofii şi morcovul, trage-le pe răzătoare. Cartofii trebuie scurşi de „zeamă/suc”, pe cât posibil
- Dacă nu, mai adaugă făină de grâu/soia până se leagă. Modelează ce forme vrei: rotunde, de mici, mari, plate. Cum îţi vine la îndemână
- Le prăjeşti în ulei mult pe toate părţile, vreme de 4 - 5 minute, sau dă-le la cuptor vreme de 20-25 de minute. Sincer, mie nu îmi plac la cuptor. Durează foarte mult timp + că ies foarte uscate. Dar tu faci cum vrei, mai ales dacă nu ai voie prăjeală
Menţiuni
- Sunt bune servite calde sau reci cu sosuri variate, ketchup, etc. Optime ca aperitive la petreceri.
- Pentru mai multe reţete de genul vizitează a doua bară din menu, secţiunea: "Chiftele".
- Dacă ţi-am dat o idee, ori ţi-a plăcut, orice iniţiativă (like, share, comment) m-ar încuraja. Mulţumesc.
2 Comentarii
Arata grozav si merg cu o salata :)
RăspundețiȘtergereMulţumesc. Nu ştiu de ce, dar iubesc foarte mult chiftele din legume varie. (f)
ȘtergereRESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.