Nu
sunt amatoare de borşuri, în general. Însă primăvara mă bucur și delectez gătind fel de fel de supe/borșuri cu buruieni.
Mama
detestă cartofii, dar ieri a cerut un borș cu urzici și cartofi
și-am rămas toți foarte surprinși când a mâncat tot din
farfurie.
Nu
am făcut eu de mâncare, dar cumnata mea. Persoana mea a făcut doar câteva
fotografii, în timp ce punea straturi. Apoi a mâncat cu mult gust (cu ceapă crudă). :D
Nu știam că am să public
rețeta așa că nu am făcut multe fotografii. Dar cum rezultatul a fost foarte
bun, am decis să o scriu pentru tine.
Grad
de dificultate: redus
Timp
de preparare: 25-30 min
Porţii:
4-6
Ingrediente
- 10-12 frunze de ștevie
- 4 cartofi
- 1 ceapă galbenă (sau de care ai/vrei. Bună și verde)
- 1 morcov
- 2 crengi leuștean
- pătrunjel după gust
- sare după gust
- 2 linguri de ulei
- 1 linguriță boia de ardei iute (1 ardei iute)
- 1 cană de borș (rețeta aici)
- 200 ml suc de roșii/2 linguri bulion
- Opțional: 2 linguri zarzavat (fiert sau crud: ardei gras, ceapă, morcov) + 50 g tăiței
- 4 – 5 căni de apă
Mod
de preparare
- Taie ceapa, pune-o la călit în ulei într-o oală (unde ai pus uleiul) vreme de 2 min (foc slab)
- Spală și curăță morcovul, trage-l la răzătoare/sau taie-l cubulețe
- Curăță, spală cartofii: taie-i cuburi
- Spală ștevia, urzicile taie-le destul de mărunt
- Toarnă apa, adaugă cartofii curăţaţi, spălaţi, taiaţi cubuleţe, morcovul, amestecă şi lasă să fiarbă la foc domol vreme de 10 min.
- Adaugă apoi și ștevia+urzicile+ (eventual tăiețeii), amestecă. Lasă să fiarbă alte 7-10 min
- Pune sarea, borșul, sucul de roșii - mai lasă 2-3 min, apoi leușteanul, pătrunjelul, verifică de gust şi e gata.
Menţiuni
Dacă ți-a plăcut sau ți-am dat o idee, orice inițiativă (like, share, comment) la pagina Facebook: Degustibus NoN est disputandum, mă încurajează. Mulţumesc.
Pentru mai multe idei de genul, vizitează prima bară de sus (dreapta): SUPE.
0 Comentarii
RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.