Delicioasă
idee!
Reţetă
gluten free, (deci pentru celiaci) de post (vegani/vegetarieni), şi
pentru diabetici.
Nu,
nu vei avea probleme cu respiraţia urât mirositoare. Usturoiul
verde, prăjit, nu provoacă astfel de probleme. Este un gust
delicat, irezistibil!
Timp
de preparare: 15 minu
Porţii:
1 foarte abundentă. Pentru mai multe porţii, dublează/triplează
etc. cantităţile.
Ingrediente
- 3 - 4 cartofi
- 1 legătură de ştevie (5-6 frunze)
- 1 legătură de usturoi verde (7-8 plante)
- 3 linguri ulei
- opţional, dar indicat: 1 ardei iute/1/2 linguriţă boia de ardei iute
Mod
de preparare
- Curăţă cartofii, spală-i
- Curăţă, spală ştevia şi usturoiul, toacă mărunt
- Într-o tigaie care nu lipeşte esenţial), pune 2 linguri de ulei, adaugă ştevia şi usturoiul la călit foarte puţin (2 min), cât să se înmoaie. Foc slab, amestecând constant, să nu se ardă
- Lasă 5 minute la foc slab, acoperit, dacă se poate, şi apoi întoarce ca şi cum ai întoarce o omletă/frittată. Vezi video-ul în dreapta. Sau, cum poţi
- Adaugă o altă lingură de ulei, lasă alte 5 minute, tot foc slab, împresoară restul de sare (eventual, boiaua de ardei iute, dacă pui) şi sunt gata.
Menţiuni
- Serveşte cu salată de crudităţi/legume/varză, murături, sau în loc de garnitură la varie fripturi. Deosebit!
- Dacă ţi-am dat o idee şi ţi-a plăcut, orice iniţiativă (comment, like, share) este echivalent cu MULŢUMESC.
0 Comentarii
RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.