Ultimele postări
Loading...
Tuesday, 30 October 2012

Orez Halloween

Orez Halloween (cu dovleac)

Dacă tot suntem în perioada Halloween-ului iată şi o reţetă cu dovleac. Personal iubesc dovleacul dar mama, care a crescut cu ideea că dovleacul este mâncarea porcilor, nici nu vrea să audă de aşa ceva. „ Eşti nebună cred, cum să-mi dai mie să mănânc dovleac (bostan)? Ce, sunt porc?!”. „Mamă dragă dar e dovleac pentru hrana omului. În alte ţări e considerat o delicatesă”. „Ehi atunci să te duci acolo să le dai aşa ceva, eu nici nu pun gura! Şi am închis subiectul”. :) Asta e valabil şi pentru sfecla roşie. Eu am făcut şi zacuscă din dovleac, sfeclă şi pătlăgele. Ea nici nu a vrut să guste. „Nu şi nu. Pleacă odată cu lăturile astea de aici; mai bine stau flămândă o săptămână!"

Cu ocazia asta observi şi „talentul" meu la desen. Sunt complet negată. Ce tristeţe... pentru că iubesc pictura (altora). :D 
Uite și un link spre un articol despre Halloween, dacă te interesează.

Grad de dificultate: mediu
Timp de preparare: 20-25 de minute
Porţii: 2

Ingrediente:
1. o bucată de dovleac pentru gătit (plăcintă) crud de 150-200 grame
2. 300 grame orez
3. o ceapă mică
4. 3 linguri ulei
5. 1/2 linguriţă curry
6. apă/supă de legume cât cuprinde
Opţional
7. 50 g vin alb pentru gătit (1 ardei iute)

Mod preparare: Uite aici detalii pentru un orez perfect (în stil italian)
1. Curăță și rade dovleacul la răzătoare (mare/julienne) sau se taie cubuleţe (eu aşa am făcut).
2. Taie ceapa cubuleţe sau peştişori şi pune-o la înmuiat în ulei.
3. Pune uleiul la încălzit, adaugă ceapa la călit doar 1 minut
4. Adaugă dovleacul lăsându-l la înmuiat/călit pentru 5-6 minute
5. Toarnă orezul amestecând energic să nu se prindă
6. Dacă foloseşti vin, acum trebuie să-l pui şi sa-l laşi să se evapore continuând să amesteci
7. Adaugă apă (supă de legume) numai cât să cuprindă orezul şi lasă acoperit vreme de 10-15 (după gust) minute la foc foarte domol.
8. Verifică de apă, dacă mai trebuie adaugă câteva linguri. Adaugă sare şi curry şi mai lasă vreme de 5 minute făcând atenţie să nu se prindă.

Reţeta aceasta o am de la sora mea, care la rândul ei "a furat-o" de la italieni. :) Dar am făcut ceva modificări.
Mențiuni

  • O altă variantă, tot de post, găsești aici. (click)
  • Dacă-ţi place (şi ţi-am dat o idee) orice iniţiativă: un like/share la pagina Facebook (click şi vei găsi mult mai multe fotografii), un vot (în dreapta sus) este echivalent cu Mulţumesc.
  • Pentru alte rețete de orez (fie pentru celiaci,  vegani/vegetariene/de post), vizitează meni-ul din prima bară de sus (drept sus) „OREZ.

0 comentarii:

Post a Comment

RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.

 
Toggle Footer