Abia am aşteptat să vină căldura ca
să pot prepara reţete de genul. Când e frig prefer să mănânc
ceva cald. Vara... fac mai mult salate.
Reţetă personală inspirată din
bucătăria italiană. Ador bucătăria italiană, dar detest faptul
că rețetele lor nu suportă modificări. Ferească sfântul să pui
prosciutto cotto în loc de prosciuto crudo! Eu... spațiez mereu
pentru că-mi permit. Locuiesc singură şi dacă nu iese bun, nu-mi
aruncă nimeni farfuria în cap (am mai zis).
Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: 15-20 minute
Porţii: 2-3
Ingrediente
- 2 roşii proaspete
- 50-100 g brânză de care ai. Eu am pus camembert (brânză franceză) deşi nu-mi place DELOC. De ce-am cumpărat-o? Era la ofertă. :D Am fost extrem de reticentă dar... WOW. Super. Aşadar: mozzarella este ceam mai indicat, dar şi cașcavalul românesc este foarte bun... că-i insipid (aproape)
- 7-9 frunzuliţe busuioc verde (sau uscat), eu am pus MĂRAR, că mi-a fost lene să merg pe balcon după busuioc
- sare după gust (1/2 linguriţă)
- 4 linguri ulei de măsline (sau de care ai, dar uleiul de măsline este cela mai indicat)
- Opţional, dar foarte indicat: 1 vârf de cuţit de boia de ardei iute
Mod de preparare
- Pune apa la fiert şi numai când dă în clocot adaugă pasta lăsând-o circa 7-9 minute. Mie îmi place „al dente” deci o las cam 5-6 minute (depinde de ce fel de pastă e).
- Scurge pasta, şi las-o să se răcească sau trece-o printr-un jet de apă rece
- Taie roşiile/ şi brânza cubuleţe
- Mărunţeşte frunzuliţele de busuioc/mărarul
Menţiuni
- Optimă idee pentru un picnic la iarbă verde, sau pentru petreceri cu servire la bufet /self service. O poţi găti cu câteva ore înainte (dar pune roşiile în ultimul moment).
- Eu am pus pastele puţin călduţe pentru că voiam să se topească brânza. Nu-mi plăcea ideea să o simt între dinţi (am scris mai sus de ce). A fost un experiment extrem de reuşit. S-a topit şi s-a amalgamat extraordinar. Culoare/aspect, textură şi gust fenomenal!!!
0 Comentarii
RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.