Paste cu năut

Pennette integrali cu năut şi ton

O adaptare originală a faimoasei reţete italiene"  pasta e faggioli" (pentru cine cunoaşte reţeta  foarte populară în centrul şi sudul Italiei).

Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: 15 min
Porţii: 2

Ingrediente:
1. 300 g paste scurte (integrale sau nu)
2. 100 g boabe de năut (din conservă/borcan, congelate. Deja fierte oricum)
3. 1 cutie de ton
4. Opţional: 6 capperi
5. 3 căni apă
6. 3 linguri ulei de măsline dacă tonul nu are deja
7. mărar uscat sau proaspăt
8. 1 lingură smântână acră (nu e fundamental). Se poate şi fără (am făcut, nu e mare diferență) dacă ţii post.
9. 1 frunzuliță de salvie (uitasem de ea)
10. 1 ardei iute pentru amatori. Sănătate pură la îndemâna oricui. Citeşte aici: http://reteteindraznete.blogspot.ro/2012/11/ardeiul-iute.html

 

Mod de preparare:
1. Se pune apa într-o oală, se lasă să dea în clocot şi se adaugă pasta lăsând-o cam 8-10. Fierbe destul de greu asta integrală. (5-7 minute pasta normală). Indicaţii aici:
2. Cu 5 minute înainte de a scoate pasta se varsă tonul într-o tigaie, se adaugă năutul, salvia, capperi-i uleiul şi se încălzesc la foc mic.
3. Scoate pasta, poţi să o scoţi după 8 minute doar. În acest caz vei adăuga puţină apă de la fiert în tigaie (peste ton, năut, capperi) amesteci şi vei lăsa acoperit pentru 2-3 minute.
4. Adaugă o lingură de smântână sau iaurt (dacă vrei), amestecă/saltă pentru 2-3 minute.
5. Porţionează şi împresoară mărarul... hmm ce bun!
 
Menţiuni:
 Din păcate eu am uitat de tigaie iar năutul meu a fiert puţin şi s-a sfărâmat dând naştere unei creme ce mi-a plăcut mult. Gustul nu s-a schimbat dar textura e foarte diferită. Tu nu trebuie să procedezi la fel decât dacă te intrigă.
Eu am adăugat ceva apă în tigaie (de la fiert) pentru că scot pasta după doar 6 minute circa şi mai trebuie coaptă destul. Vezi de ce, aici: http://reteteindraznete.blogspot.ro/2012/11/ideitrucurisugestii-in-bucatarie.html

Trimiteți un comentariu

1 Comentarii

  1. Woah! I'm really digging the template/theme of this blog. It's simple, yet effective.

    A lot of times it's difficult to get that "perfect balance" between superb usability and appearance. I must say you have done a fantastic job with this. Also, the blog loads extremely quick for me on Chrome. Excellent Blog!

    my web site - what should i weigh

    RăspundețiȘtergere

RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.