Aveam chef de ceva deosebit în
dimineaţa asta. Ceva ce pot să împart cu tine. Mi-am amintit de
anii în Italia. Ce frumoasă e Italia... un vis... munte, mare,
ARTĂ. Eu ador arta. E pe toate străzile la ei. Mai ales în
Firenze. Mda... cât îmi lipseşte. Dar fiecare face alegeri (sau
suntem constrânşi să alegem, pentru un motiv sau altul). Eu m-am
întors în ţara mea... că după 10 ani în Italia nu mă simţeam
nici Român nici Italian... eram efectiv fără patrie. Dar să
trecem la reţetă... că nu e o reţetă... e doar O METODĂ.... dar
poate nu o ştii... şi e aşa uşor şi la îndemâna oricui că e
păcat să nu încerci.
Îţi trebuie îngheţată (de care
vrei tu, dar evită aia de fructe în cazul ăsta) vanilie,
ciocolată, caramel sunt cele mai indicate. Malaga dacă ai... şi
mai şi.
Şi îţi trebuie cafea, tare, fără
zahăr.
Eu am făcuto la moca (moka?!), uită-te la
imagini, poate nu ai văzut niciodată. Eu sunt sigură că
nu aş fi văzut dacă nu aş fi fost în Italia. Dar se găsesc şi
la noi. Am văzut foarte frumoase şi chiar practice în unele
cazuri. Ca acesta. Eu o folosesc rar... de tot. Nu-mi place cum iese
cafeaua la ea. Pentru reţeta asta merge foarte, foarte bine.
Dacă ai espressor e şi mai bine.
Deci; faci cafeaua tare, pui 2-3 bile
de îngheţată, (după preferinţe) într-o cupă/cană/ceaşcă etc
şi torni cafeaua peste.
Serveşti cu mare mare plăcere.
0 Comentarii
RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.