Pentru cine cunoaşte acest cuvânt: puttana = pramatie (:p), da, numele, se pare are ceva legătură cu aceste femei care fac "meseria cea mai veche din lume".
Ce denumire curioasă, totusi! Ehi bine, da. Aşa se numesc cu adevărat şi, probabil chiar
de aici îi vine numele controversat. Citeşte aici (dacă înţelegi
italiană, dacă nu, pot să traduc).
Din bucătăria napolitană (Napoli –
Italia). Voiam să scriu napoletană, numai aşa să te fac să râzi.
:p
Mai este o variantă din bucătăria
„laziale = Lazio” dar cu altă ocazie.
Din seria: „Special pentru
studenţi/elevi, bărbaţi şi începători în arta bucătăritului”
Exclusiv pentru cine iubeşte capperi
(-i). Cine nu ştie: sunt nişte "bobiţe" picante acrişoare. O să
scriu un articol că mulţi m-au întrebat. Nu plac la toată lumea,
mie da.
Timp de preparare: 15 minute
Porţii: 2
Ingrediente
- 250 - 300 g paste lungi, spaghetti în acest caz
- 3 linguri bulion sau 5 linguri sos de roşii
- 1 lingură capperi
- 1 căţel de usturoi pisat sau praf
- pătrunjel verde sau uscat
- sare după gust
- Opţional: un ardei iute
Mod de preparare
- Într-o tigaie/wok pune sosul de roşii, măslinele, praful de usturoi, capperi-i. Lasă să se încălzească foarte bine
- Toarnă pastele peste, adaugă 3-4 linguri din apa de la fiert, amestecă foarte bine. Acoperă şi lasă să fiarbă la foc slab vreme de 3-4 minute. Dacă nu sunt fierte (după gustul tău) mai pune 1-2 linguri apă de la fiert, amestcă, acoperă şi mai lasă 2-3 min; verifică de sare. Personal uit, mai mereu.
- Când sunt gata (nu mai au apă), porţionează, împresoară pătrunjel şi yum yum
8 Comentarii
Capere, le zic eu!
RăspundețiȘtergerePofta buna!
Aha... poţi să le zici cum vrei. Important e că le cunoşti.
ȘtergereChiar ma pricep la gatit, evidend cand am chef! :)))
ȘtergereAzi mi-am facut imam bayildi. Dupa reteta lui Radu Anton Roman!
E buuuuuuuuuuuuuuna!!!
Mă bucur să aud asta. Mai ales când faci publicitate la reţetele mele. :p
ȘtergerePare rau, cu publicitatea.
RăspundețiȘtergereNu detin Goodfood ! :)
Si nici nu as vrea.:)
Pestele iti place ?
Nu mă refeream la publicitate de genul. Depinde. În general mă simt rău când mănânc anumite specii de peşte.
ȘtergereMa gandeam sa-ti recomand un blog tare cu retete pescaresti! :)
ȘtergereMulţumesc, apreciez dar peştele are ceva cu organismul meu. Nu ştiu care pe care. Doar sardinele în consevă nu-mi dau probleme. Am o reţetă care va fi postată în curând. În genere, nu mă inspir la nimeni pentru reţetele mele. Le ştiu de mică, de la mama (sau le-am învăţat uitându-mă la bucătari de bucătari), le modific, le sucesc, le ameţesc până iese ce-mi place. Că-s foarte pretenţioasă. :-)
ȘtergereRESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.