Este o reţetă a mea. Ideea mi-a venit
când am făcut arancini (click pentru reţetă). Nu am văzut
nicăieri altundeva şi nici nu am căutat. Sunt foarte crocante,
formidabile ca aperitive la orice petreceri.
Grad de dificultate: mediu
Timp de preparare: 10 min fiert + 15
preparat + 15 fiert= 40 min
Porţii: multişoare. Cam pentru 4
persoane
- 1+1/2 căni de orez. E foarte bun şi dintr-ăla mai ieftin, în cazul ăsta
- 1 cutie de ton
- 3 – 4 linguri boabe de porumb (din conservă) sau/şi boabe de mazăre
- 3 linguri sos de roşii sau bulion
- 3 - 4 linguri făină de grâu. Depinde
- 1 + 1/2 cană ulei de floarea soarelui pentru prăjit
Mod de preparare
- Pune orezul la fiert într-o cratiţă adăugând o cană de apă (să cuprindă bine orezul şi să rămână un deget ( = unitate de măsură :p) deasupra orezului. Lasă să fiarbă pentru 10-13 minute. Acoperit. Când e gata, opreşte focul iar dacă apa s-a evaporat lasă descoperit să se răcească. Dacă mai este puţină apă lasă acoperit până se răceşte
- Dacă nu mai adaugă făină de grâu până se leagă. Modelează ce forme vrei: rotunde, de mici, plate. Cum îţi vine la îndemână
- Se prăjesc în ulei mult, vreme de 4 - 5 minute.
Menţiuni
- Servite calde sau reci sunt extrem de bune.
- Boabele de porumb cam sar afară din bile, habar nu am de ce. M-am distrat tare mult culegându-le din tigaie. Crocante şi bune, bune, bune.
0 Comentarii
RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.