Legume la cuptor

Mâncare de post. Optimă idee pentru vegani, vegetarieni, celiaci. Versiune personală, inspirată de la un chef italian.

Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: 10 min + 25 - 30 min
Porţii: 2

Ingrediente
  1. 2 morcovi
  2. 4 cartofi
  3. 1 ceapă
  4. 2-3 căţei de usturoi
  5. 2 linguriţe sare
  6. mirodenii după gust: piper negru, boia de ardei iute, amestec pentru grătar
  7. 4 - 5 linguri ulei
  8. mai poţi adăuga şi cuburi de sfeclă roşie
Mod de preparare
  1. Spală morcovii, taie-i cuburi mai mărişoare sau felii. Eu nu-l curăţ pentru că este biologic, eu l-am „crescut”
  2. curăţă cartofii, spală-i, taie-i cuburi
  3. curăţă cepele, spală-le, taie-le în 4
  4. Usturoiul îl poţi lăsa cu coajă. Italienii aşa fac, ca să-l diferenţieze de restul şi să-l scoată înainte de al servi. Dar copt e tare bun, fără coajă
  5. Pune totul într-un bol. Varsă uleiul, pune sarea şi mirodeniile, amestecă foarte bine.
  6. Toarnă într-o tavă, aşează-le bine ajutându-te cu o lingură de lemn
  7. Pune la cuptor, treapta din mijloc, pentru 20 minute. Foc mediu (180 – 200°)
  8. După 20 de minute, verifică, întoarce, dacă este necesar, şi mută tava pe treapta de joc. Ridică temperatura cuptorului şi lasă pentru alte 10 – 15 minute
Menţiuni
Se servesc calde cu ketchup, sos de usturoi, mujdei, sos de hrean. Delicioase!

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii