Fără prăjeală, indicat celiacilor, veganilor, vegetarienilor şi celor care ţin post.
Grad de dificultate: mediu
Timp de preparare: 20-25 de minute
Porţii: 2
- o bucată de dovleac pentru gătit (plăcintă), eu l-am avut la congelator
- 250 - 300 grame orez
- 3 linguri ulei
- 2 - 3 linguri boabe de porumb
- apă/supă de legume cât cuprinde (1 cană=200 ml)
- sare după gust (îmi cer scuze, mereu uit să scriu sarea dar se pune sare în aproape orice)
- Opţional 1 ardei iute
Mode preparare Mai multe detalii despre cum se face un risotto/orez/pilaf în stil italian aici.
- Curăță și rade dovleacul la răzătoare sau se taie cubuleţe
- Dacă foloseşti vin acum trebuie să-l pui şi sa-l laşi să se evaporeze continuând să amesteci.
- Pune boabele de porumb, adaugă apă (supă de legume) numai cât să cuprindă orezul şi lasă acoperit vreme de 10-15 minute la foc foarte domol.
- Verifică de apă, dacă mai trebuie adaugă câteva linguri/după gust. Adaugă sare şi mai lasă vreme de 5 minute făcând atenţie să nu se prindă.
Mențiuni
- Dacă-ţi place (şi ţi-am dat o idee) orice iniţiativă: un like/share la pagina Facebook (click şi vei găsi mult mai multe fotografii), un vot (în dreapta sus) este echivalent cu Mulţumesc.
0 Comentarii
RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.