Ultimele postări
Loading...

Susan cu seminţe

Toată lumea ştie cum se face susanul, nu?
Când eram mică, făceam foarte des. Cu nucă. Curios cum se numeşte susan când ar trebui să se numească ceva de tip: seminţe caramelate.

Nu este o reţetă ci o idee de duminică. :)

Se pun 4-5 linguri de zahăr într-o tigaie, oală de tuci (fontă), nu dintr-aia de inox. Foc mediu, se lasă să se topească (3 - 4 minute). Adaugă seminţele de floarea soarelui (Dumenezeule, am pus fotografiile greşite, voiam să pun alea cu muguri de pin)  (sau orice alte seminţe USCATE), lasă să se caramelizeze bine (4-5 minute), amestecând din când în când. Tornă-l, CU GRIJĂ, pe o farfurie groasă. Dă-i timp să se răcească (3-4 minute) după care îl poţi modela cum vrei. Dacă se întăreşte nu se mai poate face asta. Modelat sau nu este foarte bun. Să ai grijă să nu te arzi pentru că doare cumplit. Am păţit-o. Am modelat cu lingura... adică m-am jucat puţin, aiurea. Numai să-ţi pot aminti de acest dulce din copilărie.
Ai grijă la plombe, să nu te pună naiba să bagi fierbinte în gură.  :D

0 comentarii:

Post a comment

RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.

 
Toggle Footer