Ultimele postări
Loading...

Pancakes, mac, lapte condensat

Reţetă de weekend. Optimă ca mic dejun, prânz, gustare, desert, cină, picnic, etc.
Mă', am mai spus... Sunt foarte impresionată şi recomand orice variantă vrei tu.
Asta este o altă reţetă personală (ca toate celelalte). Parcă şi mai şi decât data trecută (pancakes cu struguri)

Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: 20
Porţii: 5 pancakes (23 cm diametrul)

Ingrediente
 1. 1 ou
 2. 350 ml lapte condensat (cumnata mea a făcut şi cu iaurt. Optime! Pozele le poţi vedea pe Facebook)
 3. 2 linguri zahăr (sau după gust. Ai grijă că laptele condensat este foarte dulce)
 4. 2 linguri seminţe/făină de mac
 5. 2 linguri fulgi de ovăz fini (opţional dar indicat)
 6. 2 căni făină de grâu (sau cât cuprinde) Aluatul trebuie să fie foarte, foarte gros
 7. 1 praf de copt
 8. 1/2 linguriţă sare
 9. Garnituri varie: miere, suc de arţar, unt, dulceţuri varie, fructe proaspete
 10. 1 lingură de ulei (uns tigaia)
Mod de preparare
 1. Pune laptele într-un recipient înalt, adaugă oul şi macul şi cerealele; apoi începe să torni făina încet, în ploaie. Cu mixerul bate până faci un aluat foarte consistent. Nu ca la clătitele românești. Muuult mai gros. Aproape nu curge. Dacă-i prea lichid nu se coc, pe bune
 2. Pune praful de copt Amestecă foarte bine (tot cu mixerul= 1 min. viteză maximă) până se încorporează totul foarte bine şi aluatul devine pufos, cu bule
 3. Încălzeşte o tigaie (teflonată sau care NU lipeşte. Fundamental!!!), pune 1/4 (jumate) de linguriţă de ulei sau o bucăţică mică de unt (foarte mică= 1 cm). Tigaia din imagine are 23 de cm diametru, dar chiar dacă nu ai aşa de mică vei observa că aluatul nu se „întinde” foarte mult. Când s-a încins uleiul bine pune un polonic de aluat. Plin. Să fie cam 7-8 mm înălţime. În mod normal va mai creşte vreo 3 mm; aşa că, nu exagera. Dă flacăra la minim şi lasă să se prăjească/coacă în linişte. Eu pun un capac deasupra. Mi-e frică să nu rămână crude şi văd că funcţionează grozav. După 3 min. verifică, să nu se ardă. Întoarce cu o paletă (sau cum face cumnata mea: cu capacul), dacă crezi că-i gata. Culoarea trebuie să fie aurie/maronie. Lasă alte 3-4 min. pe cealaltă parte.

 4. Pufoase şi DELICIOASE, bre, delicioase!!!

Menţiuni
 1. Serveşte cu ce-ţi pofteşte inima. De data asta le-am mâncat goale. Ca pe turte. Optime la micul dejun, pe post de gustare, desert, cină, etc. Toţi cei care au gustat au apreciat.
 2. Sunt foarte pufoase şi absolut DELICIOASE!!!! Recomand cu căldură. Sunt aşa de simplu de făcut. Economice şi foarte rapide. Oricine poate să le facă, cu un pic de răbdare.

Dacă-ţi place şi ţi-am dat o idee, un like la pagina Facebook (click) este echivalent cu Mulţumesc şi-mi dă curaj să merg mai departe.

0 comentarii:

Post a comment

RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.

 
Toggle Footer