E vremea păstăilor, URAAA!!!
Toată lumea găteşte păstăile în acest mod, sunt sigură. Totuşi, mă gândesc că unii nu au făcut niciodată şi o reţetă pas cu pas i-ar ajuta. Am probat mai multe reţete dar aceasta rămâne preferata mea. Simplă şi delicioasă.
Toată lumea găteşte păstăile în acest mod, sunt sigură. Totuşi, mă gândesc că unii nu au făcut niciodată şi o reţetă pas cu pas i-ar ajuta. Am probat mai multe reţete dar aceasta rămâne preferata mea. Simplă şi delicioasă.
Optimă idee de post şi pentru
celiaci, vegani/vegetarieni.
Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: 15-20 min
Ingrediente
- 500 g păstăi (eu am folosit regina pieței)
- 1 ceapă galbenă sau 2 verzi
- 8 – 10 căţei de usturoi
- 1/2 linguriță boia de ardei iute (Opțional DAR indicat)
- 3-4 linguri ulei de măsline
- 1/2 cană apă = 100 ml
Mod de preparare
- Taie capetele/vârfurile păstăilor - spală-le
- Curăță taie/strivește usturoiul și pune-l peste ceapă. Lasă 2 min.
- Pune păstăile, adaugă apa. Pune un capac (deasupra = sună a pleonasm, nu?!) şi lasă să fiarbă (la foc mic) vreme de 15 min.
- Pune boiaua de ardei iute (dacă pui), sarea; verifică, amestecă ușor, să nu se rupă păstăile (urăsc când se sfărâmă), și lasă să mai fiarbă descoperit cam 10 min. După gust, oricum
- Când am porţionat am mai pus nişte usturoi deasupra. Asta pentru că-mi place usturoiul la nebunie. Cred că de aia sunt celibatară! :D
Nu mănânc de multe ori pe an şi abia
aştept să iasă. Yummy!!!
0 Comentarii
RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.