Ultimele postări
Loading...

Penne integrale cu dovlecei

Este o reţetă personală, inventată exclusiv pentru acei care au şi vor să mănânce dovlecei dar nu cunosc multe reţete. De post şi pentru vegani/vegetarieni. 

Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: 15-20 min
Porţii: 2

Ingrediente
 1. 300 g paste scurte (penne în cazul meu. Integrale sau nu)
 2. o bucată de dovlecel (150 g= 6 felii de 1 cm circa)
 3. 2 cepe verzi
 4. 3 linguri bulion/6 linguri ketchup
 5. 1/2 linguriţă boia de ardei iute (Opţional DAR indicat)
 6. 3 linguri ulei de măsline
 7. 1/2 linguriţă sare (după gust)
Mod de preparare
 1. Pune pastele la fiert într-o oală. Lasă apa să dea în clocot, mai întâi, apoi adaugă pasta lăsând-o cam 8-10. Fierbe destul de greu asta integrală (10-12 minute). Indicaţii aici: Trucuri în bucătărie
 2. Între timp spală/taie ceapa şi pune-o la călit în ulei (2 min.)
 3. Taie dovlecelul în cubuleţe şi pune-l peste ceapă. Lasă să se călească/prăjească foarte bine (5-6 min)
 4. Chiar dacă pastele nu-s coapte de tot, tu scoatele, scurgele şi toarnă-le în tigaie, adaugă 2-3 linguri de apă de la fiert pastele, apoi bulionul şi sarea, amestecă/saltă pentru 5-6 minute
Menţiuni

Este absolut delicioasă. Cred că şi acei care strâmbă din nas numai la auzul numelui de „dovlecel”, nu vor avea nimic de obiectat (asta dacă urmăreşti paşii exact, să faci o reţetă cremoasă).  
Dacă-ţi place (şi ţi-am dat o idee) un like la pagina Facebook (click) este echivalent cu Mulţumesc şi-mi dă curaj să merg mai departe.

0 comentarii:

Post a comment

RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.

 
Toggle Footer