
Mi-a plăcut tare mult. Am căutat
informaţii şi germenii de soia sunt anticangerigeni (să fie bio totuşi). WOW. De
atunci folosesc mereu (când găsesc că nu-i prea uşor. În toamnă o să încerc să-i fac eu acasă).

PRECIZARE pentru cei care suferă de celiachie: te poţi inspira la toate reţetele mele de paste dacă vei folosi paste din orez/soia/porumb= gluten free
Grad de dificultate: redus
Porţii: 2
Ingrediente
- 300 g paste scurte (integrale sau nu, nici forma nu contează= de care ai/vrei)
- 3 linguri de germeni de soia (găseşti la Lidl, de ex. dar nu cred că-s bio)
- 100 g ketchup iute/suc de roşii/bulion
- 3 linguri ulei (de măsline de preferat)
- Opţional dar indicat: 1 ardei iute sau 1/2 linguriţă boia de ardei iute
- 1/2 linguriţă praf de usturoi/1 căţel de usturoi strivit/tăiat
- sare după gust (mereu UIT)
Mod de preparare
- Pune apa (3 căni) într-o oală, lasă să dea în clocot. Adaugă pasta lăsând-o cam 8-10. Fierbe destul de greu asta integrală. (5-7 minute pasta normală. Dar depinde. Scrie pe cutie/pungă oricum). Cum să faci paste delicioase aici: Trucuri
- Cu 5 minute înainte de a scoate pastele pune uleiul într-o tigaie, bulionul, germenii de soia, mazărea. Încălzeşte la foc mic
- Scoate pastele, scurgele şi toarnă-le peste ingredientele din tigaie. (eu am mai pus nişte mazăre). Adaugă 3 linguri din apă în care au fiert pastele, pune sarea. Amestecă/saltă pentru 5-6-10 minute (după gust)
- Porţionează şi serveşte fierbinte!!!
Dacă-ţi place (şi ţi-am dat o idee) un like la pagina Facebook (click) este echivalent cu Mulţumesc.
0 Comentarii
RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.