Nici nu-mi
amintesc de când nu am mâncat un piure. Şi doar ador cartofii. Dar pentru că vreau să vin cu reţete un pic mai originale decât
piure-ul a trebuit să renunţ.

Probabil ai făcut
de multe ori ce-ţi propun mai jos, n-am de unde să ştiu. O scriu
pentru cine nu este familiarizat cu acest tip de garnitură.
Bineînţeles, se
ştie că prăjeala face rău. Nu serviţi zi de zi. Oricum fiecare e
liber să mănânce ce şi cum vrea. Nu?! Asta-i părerea mea.
Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: 30 + 5 min
Porţii: 2-3 (depinde cât de mâncăcios
eşti)
Ingrediente
- 10 cartofi albi de mărime mijlocie
- 1 linguriţă sare
Pentru garnitură
- 200 g cârnat/carne de porc afumată (eu am pus cârnat picant)
- 2 cepe galbene sau o legătură de cepe verzi (5-6 micuţe, cu tot cu foi)
- 5 linguri ulei
- Opţional 1/2 linguriţă boia de ardei iute
Mod de preparare
- Între timp prepară garnitura. Curăţă, spală ceapa. Taie-o peştişori (julienne) sau cuburi (cum vrei, nu are importanţă). Pune-o la călit într-o tigaie în ulei. 3 min. Adaugă cârnatul tăiat felii sau cum pofteşti tu, apoi bulionul şi lasă alte 4 min. NU PUNE sare, cârnatul e deja foarte sărat. După gustul meu oricum. Tu orienteză-te
- Curăţă cartofii, striveşte-i cu ustensila adecvată. Sau cu mixerul/robotul. Adaugă laptele călduţ/apa fierbinte (Important= scrie aici de ce, nr.6), sarea. Amestecă şi acum ai două opţiuni:
- Porţionezi şi pui deasupra câteva linguri de garnitură cu cârnat.
- Amesteci garnitura cu pure-ul, direct în oală. Evident, gustul va fi identic; doar aspectul va fi diferit. Roşcat. Foarte apetisant. (Noi alternam: o dată prima variantă, altă dată a doua)
Menţiuni
- Este extrem de delicios, plăcut mirositor şi vesel colorat. Mi-era foarte dor. Cred că n-am mâncat de când aveam 18 ani (am 37 acum).Dacă-ţi place (şi ţi-am dat o idee) un like la pagina Facebook (click) este echivalent cu Mulţumesc.
0 Comentarii
RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.