Această reţetă este valabilă pentru
castraveţii/murăturile care se vor mânca în termen relativ scurt
= 2-4 săptămâni. (oricum eu folosesc aceeaşi reţetă la murăturile pentru iarnă).
Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: 15 min
Porţii: depinde
Cantităţile sunt pentru un borcan de
5 kg
Ingrediente
- 1,5 - 2 kg de castraveţi mai micuţi (nu ca în imagine. Eu aşa am avut, au crescut ca nebunii)
- 3 linguri sare iodată grunjoasă (sau scrie pe ea: pentru murături)
- 10 -12 căţei de usturoi
- 6-8 ramuri de mărar verde sau uscat
- 1,5 l apă
Mod de preparare
- Spală castraveţii
- Curăţă usturoiul, taie căţeii bucăţi
- Curăţă hreanul, spală-l şi taie-l pe lung
- Într-un borcan aşează ordonat un strat de castraveţi, apoi pui niţte rămurele de mărar, 2-3 căţei de usturoi, 1 bucată hrean, apoi Din nou castraveţi, ca mai sus, până umpli borcanul. Faci straturi adică.
Menţiuni
Se murează în circa 3-4-5 zile. În cazul în care vrei să se mureze
mai repede, tai capetele la castraveţi şi faci o tăietură pe
mijlocul castravetului, pe lung, fără să-l despici total. Dar va
trebui să-i consumi într-o săptămână, altfel se strică.
Dacă-ţi place (şi ţi-am dat o idee) orice iniţiativă: un like/share la postări sau pagina Facebook (click şi vei găsi mult mai multe fotografii), un vot (în dreapta sus) (sau un mic comentariu la obiect) este echivalent cu Mulţumesc.
Dacă-ţi place (şi ţi-am dat o idee) orice iniţiativă: un like/share la postări sau pagina Facebook (click şi vei găsi mult mai multe fotografii), un vot (în dreapta sus) (sau un mic comentariu la obiect) este echivalent cu Mulţumesc.
0 Comentarii
RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.