Reţetă de post, rapidă, deosebită. De post, oprimă pentru celiaci. Inspirată din bucătăria italiană + chineză. Variantă personală. Risotto delicat, dulceag. Deosebit de bun.
Grad de dificultate: redus
Porţii: 2
Ingrediente:
- 250 g orez bob rotund (1+1/2 cană)
- 1 ceapă galbenă
- 100 g ghebe uscate sau proaspăte sau la borcan/conservă
- 1 lingură bulion sau 4 linguri de suc de roşii
- Opţional:1 ardei iute
- 1 cană apă/supă
- 2 linguri ulei măsline
- 1 căţel de usturoi/praf
- sare după gust
Mod de preparare: Citeşte
aici cum se face un pilaf perfect.
- Dacă ai ghebe uscate pune-le la înmuiat în puţină apă caldă. Nu arunca apa, îţi va servi. Eu le ţin cam 20 minute, chiar mai puţin, depinde de cât de repede vreau să-l fac. Cu cât stau mai mult la înmuiat cu atât se umflă mai mult.
- Când ceapa devine aurie (1-2 minute) pune ciupercile , ciupercile, orezul şi amestecă foarte bine vreme de 1 minut
- Pune supa/apa caldă (+ apa de la ciuperci) atât cât să acopere orezul. Amestecă, acoperă şi lasă focul slab. Cam 10 min
- Adaugă bulionul şi mai lasă 5 minute, tot acoperit. Dacă e uscat mai adaugă ceva apă/supă caldă (1-3 linguri, depinde. Citeşte aici trucurile)
- Eu nu stau lângă foc (cam am idee de cât şi cum) dar sunt atentă să nu se ardă. Citeşte articolul despre orez ce am ataşat mai sus.
- Când e gata, depinde de gustul tău, se stinge focul, se lasă acoperit alte 2-3 minute.
- Se porţionează şi se poate împresura caşcaval (dacă nu ţii post), grana padano,
Menţiuni:
Dacă nu ai ghebe poţi pune orice
ciuperci doreşti, dar să aibă gust puternic/intens. Alea din comerţ de la
noi sunt INSIPIDE, dar nu sunt rele.
Dacă-ţi place (şi ţi-am dat o idee) orice iniţiativă: un like/share la postări sau pagina Facebook (click şi vei găsi mult mai multe fotografii), un vot (în dreapta sus) sau un mic comentariu la obiect (dacă ai timp) este echivalent cu Mulţumesc.
Dacă-ţi place (şi ţi-am dat o idee) orice iniţiativă: un like/share la postări sau pagina Facebook (click şi vei găsi mult mai multe fotografii), un vot (în dreapta sus) sau un mic comentariu la obiect (dacă ai timp) este echivalent cu Mulţumesc.
0 Comentarii
RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.