Salată spanac

O altă variantă de salată simplă şi la îndemâna oricui. Nu este o reţetă ci o idee. Optimă în timpul postului, (a unei diete) pentru vegani/vegetarieni şi pentru celiaci (gluten free)

Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: 20 + 10 min
Porţii: 2

Ingrediente
  1. 2 mâini de spanac (100 g)
  2. 1 morcov fiert sau crud
  3. 3-4 cartofi fierţi
  4. 1 ceapă
  5. 3 linguri ulei de măsline
  6. 1/2 linguriţă sare
  7. Opţional: 1 ardei iute/1 linguriţă boia de ardei iute
Mod de preparare
  1. Spală cartofii şi pune-i la fiert (cu tot cu coajă). Opţional poţi pune şi morcovul, dar ar fi mai indicat să fie crud. Al meu era fiert
  2. Curăţă, spală spanacul, rupe-l bucăţi cu mâinile, dacă frunzule sunt mari (ca ale mele)
  3. Curăţă ceapa, spal-o şi taie-o julienne (peştişori)
  4. Spală morcovul (eu nu îl rad că e producţie proprie şi e bio), taie-l cuburi sau rade-l pe răzătoarea mare
  5. Când au fiert cartofii, curăţă-i de coajă (după ce i-ai lăsat să se răcească puţin)
  6. Pune totul într-un bol mai măricel, amestecă foarte bine şi e gata

    Dacă-ţi place (şi ţi-am dat o idee) orice iniţiativă: un like/share la postări sau pagina Facebook (click şi vei găsi mult mai multe fotografii), un vot (în dreapta sus) sau un mic comentariu la obiect (dacă ai timp) este echivalent cu Mulţumesc.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii