Reteta extrem de delicioasă ce merită încercată. Inspirata din bucataria asiatica. Gust delicat, fraged, aromat,
deosebit. N-are cum sa nu-ti placa!
Grad de dificultate: redus – mediu (dacă nu ai
nicio practică, dar urmează paşii şi vizionează şi acest video, te va ajuta)
Timp de preparare: 60+30 = 20 min
Porţii: 3-4
Ingrediente
1. 500 g somon proaspat sau congelat
2.
3 linguri sos de soia
3.
2 lingurite seminte de susan
4.
1 lingurita usturoi deshidradat
5.
mirodenii după gust: piper negru,
chili, ghimbir
6.
2 linguri ulei de măsline
7.
Sare dupa gust: Atentie sosul de
soia este foarte sarat, de obicei. Asadar, eu nu am adaugat deloc
Mod de preparare
1.
Spala si taie somonul, curata-l de
piele daca este necesar. Pune-l intr-un vas micut, dar destul de inalt pentru
ca va trebui sa-l lasi la macerat
2.
Prepara sosul de soia, adauga
semintele de susan si celelalte mirodenii, uleiul. Amesteca bine si toarna
acest mixt peste bucatile de somon. Acopera si lasa sa se odihneasca circa 60
de min. Aceasta operatie se face pentru a da timp somonului sa imprumute aroma
mirodeniilor/sosului de soia. Eu l-am preparat dimineata si l-am gatit pentru
pranz
3.
Prepara o tava de cuptor pe care o
vei tapeta cu folie de aluminiu, in asa fel incat sa poti acoperi si somonul cu
ea. Se va coace mult mai repede. In italiana acest procediment se numeste: „al
cartoccio”
4.
Toarna tot sosul peste. Da la
cuptor pentru 20 de min. Treapta a doua (mijloc) Foc tare (200 grade) Verifica:
ar trebui sa fie gata. Daca nu e mai lasa vreo 5 min.
5.
Eu am preparat si cartofi odata cu
somonul. Reteta aici: Cartofi picanti la cuptor
Menţiuni
1.
Poţi servi cu garnitura de
cartofi, salate varie. Uite cum am servit eu: cu salata de castraveti cu
smantana si cartofi picanti. A fost super!!!
Dacă-ţi place (şi ţi-am
dat o idee) orice iniţiativă: un like/share la postări sau
pagina Facebook
(click şi vei găsi mult mai multe fotografii), un
vot (în dreapta sus) sau un mic comentariu la obiect (dacă ai timp) este
echivalent cu Mulţumesc.
0 Comentarii
RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.