Chiftele cu carne și varză

Reţeta aceasta este făcută la cere, pentru Roxana. Sper să fie mulțumită. 
Pentru mai multe rețete de genul vizitează meniul din a doua bară (de sus) „Aperitive”.

Grad de dificultate: mediu
Timp de preparare: 15 preparat + 15 prăjit= 30 min
Porţii: n-am numărat (din păcate)
Ingrediente
  1. 200 g carne (tocată deja sau o faci tu acasă) de porc și vită
  2. 150 g varză proaspătă (1/4 de varză)
  3. 1 lingură piper negru
  4. 1 linguriță boia de ardei iute OPȚIONAL, dar indicat (eu am pus semințe)
  5. 3 căţei de usturoi sau 1 linguriță praf/deshidratat
  6. 2 linguri făină de grâu. Depinde. Celiacii pot folosi făină de soia/mazăre în loc.
  7. 1 + 1/2 cană ulei de floarea soarelui pentru prăjit
  8. 1 lingură sare (după gust) + câteva frunze de pătrunjel mărunțite
Mod de preparare
  1. Rade varza pe răzătoarea mare
  2. Pune carnea într-un bol, adaugă varza, făina, piperul negru, boiaua de ardei iute, usturoiul, pătrunjelul tocat mărunt, amestecă foarte bine și vezi dacă se pot modela chifteluțele, dacă nu, mai adaugă puțină făină
  3. Modelează ce forme vrei: rotunde, de mici, plate. Cum îţi vine la îndemână
  4. Prăjeşte-le în ulei mult pe toate părţile, vreme de 4 - 5 minute sau, MAI SĂNĂTOS, prăjește-le la cuptor (treapta din mijloc, foc mediu, vreme de 15 min pe fiecare parte, dacă e cuptor pe gaz)
Menţiuni
  • Sunt bune servite calde sau reci cu sosuri variate, ketchup, etc. Sau cu piure, spaghete/paste. Optime ca aperitive la petreceri.  
  • Dacă-ţi place (şi ţi-am dat o idee) orice inițiativă: un like/share la postări sau pagina Facebook (click şi vei găsi mult mai multe fotografii), un vot (în dreapta sus) (sau un mic comentariu la obiect) este echivalent cu Mulţumesc.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii