E post și corpul îmi suspina grozav
după ceva dulce. Fiindcă nu am încercat niciodată să fac
cornulețe de post, am zis să văd ce iese. Că mulți susțin că-s la fel cu cele tradiționale. Este o rețetă persoanlă (ca aproape toate rețetele ce se găsesc pe acest blog).
Am adăugat scorțișoară și ghimbir ca să fiu în tema sărbătorilor de iarnă
Am adăugat scorțișoară și ghimbir ca să fiu în tema sărbătorilor de iarnă
Nu-s la fel de fragede ca cele cu untură (ba chiar sunt puțin crocante), dar satisfac multe gusturi/capricii.
Optime de făcut în weekend, servite cu ceai, cafea sau lapte. Idee
genială pentru vegani/vegetarieni.
Grad de dificultate: mediu
Timp de preparare: 50-60 minute
Porţii: circa 35 cornulețe - imagini
Ingrediente
- 1 cană zahăr
- 1 linguriță scorțișoară
- OPȚIONAL – 1 linguriță de boia de ardei iute (nu se simte deloc!)
- 1/2 linguriță ghimbir praf
- drojdie cât 1/2 nucă (1 pachet uscat)
- făină de grâu cât cuprinde (cam 1 +1/2 cană = 300 g)
- zahăr pudră pentru decor - poate fi amestecat cu scorțișoară+ghimbir
Mod de preparare
- Scoate mai întâi margarina din frigider (acolo o ții, nu? Sau în cămară). Să fie la temperatura ambientului
- Dizolvă drojdia în puțină apă călduță (NU fierbinte)
- Lasă puţin la rece . 15 min frigider (acoperit)
- Între timp prepară miezurile de nucă , rupându-le-n jumătate și prăjindu-le puțin (eu am folosit o tigaie, fără ulei)
- Cu o rotiţă... sau cum naiba s-o fi numind obiectul ăla, se împarte foaia în rânduri (uită-te la imagine) iar apoi ori se fac pătrate ori triunghiuri. Cum îţi vine la îndemână
- Pune într-un capăt o bucăţică de nucă sau rahat tăiat în prealabil iar apoi se rulează şi ordonat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt
- Încerci rupând unul în două
- Scoate-le, pune imediat zahăr pudră deasupra. Zahărul pudră trebuie neapărat spulberat când sunt fierbinţi, altfel nu se mai prinde. Lasă-le puţin să se răcească şi yum yum.
Menţiuni
Pentru rețeta tradițională/originală
cu untură și borș click aici.
Verifică și a doua bară din menu „Dulciuri de post”
Dacă-ţi place (şi ţi-am dat o idee) orice iniţiativă: un like/share la pagina Facebook (click şi vei găsi mult mai multe fotografii), un vot (în dreapta sus) este echivalent cu Mulţumesc.
2 Comentarii
Sunt senzationale de la scortisoara si ghimbir, iar umplutura le face si mai speciale :)
RăspundețiȘtergereAdevărat. (f)
ȘtergereRESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.