De câte ori mănânc mă minunez de gustul aromat. Sunt legată
sentimental de această „trăire”.
Apoi suntem în post, dar nu toți țin.
Iar oamenii care fac munci fizice au nevoie de carne. Așa că
această rețetă este pentru ei și pentru iubitorii de arome exotice combinate la aromele tradiționale. Adică pentru curajoși!

Grad de dificultate: redus-mediu
Timp de preparare: 20-25 minute
Porţii: pentru 2-3 persoane
Ingrediente
- 1 ceapă galbenă
- 4 căţei de usturoi
- 1 lingură stafide
- 2 linguri sos de soia
- Opțional: 1/2 pahar vin roşu = 50 ml
- 2 linguri ulei
- Sare după gust (ai grijă la carne, poate să fie foarte sărată. A mea era de casă)
- Apă (supă) caldă cât cuprinde orezul – cam 250 ml. Uite aici mai multe explicaţii: Trucuri
- Tot opţional, dar indicat: 1 ardei iute/boia de ardei iute
- Pregăteşte o oală de mărime mijlocie (ca în imagine, diametru 20 cm). Sau orice recipient ai
- Taie carnea/costița în bucăți de mărimea care vrei tu
- Curăţă şi taie mărunt ceapa și usturoiul. Pune la călit (în ulei, foc domol) uşor, întâi usturoiul, apoi ceapa = cam 3 min. Amestecă foarte bine și ai grijă să nu se ardă deloc
- Adaugă carnea, amestecă,
Pune apă/supă cât să cuprindă orezul (fundamental). Acoperă cu un capac (pentru a reduce timpul de gătire), foc domol, circa 10 minute după care verifici dacă mai are apă; în cazul în care nu e gata şi mai necesită apă, mai adaugă 50 de ml (sau cât consideri necesar, după gust). Amestecă, acoperă din nou. Se lasă alte 5+5 (depinde de gusturi) minute după care verifici din nou
- Cu 3-5 min înainte de final adaugă bulionul/sosul de roșii (boiaua de ardei iute), amestecă și servește (fierbinte) cu mare poftă!
Următoarele precizări/instrucţiuni
le găsești la toate reţetele mele de orez/risotto. Esențiale
pentru reușita unei mâncări demne de un adevărat CHEF!
Menţiuni
- Gustul sărat al cărnii și al sosului de soia + gustul ușor acru al bulionului/sosului de soia se combină armonios cu dulcele de la stafide. Rezultatul final este de-a dreptul surprinzător: gust delicat, deosebit de aromat. Culoarea este brună/arămie.
- Pentru alte rețete similare, vizitează meni-ul din bara de sus SUS „Orez”. (mulți nu o observă).
- Dacă-ţi place (şi ţi-am dat o idee) orice iniţiativă: un like/share la pagina Facebook (click şi vei găsi mult mai multe fotografii), un vot (în dreapta sus) este echivalent cu Mulţumesc.
0 Comentarii
RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.