Borş de pui cu praz și cartofi

De mult nu am mai publicat o rețetă de borș/supă, și iar mi s-a atras atenția.
Mama făcea niște borșuri de stătea mâța-n coadă! Am furate secretele ei și le împart cu tine. Sunt fără preț!

Multă lume nu combină cartofi și carnea într-un borș. Sunt foarte severi și drastici în privința asta.
Eu... nu sunt iubitoare de borșuri, (am mai zis, prefer supele) dar nu sunt severă ci foarte maleabilă. Fiecare are gusturile lui... nu de aia blogul meu se numește: De gustibus NON est disputandum (Gusturile NU se discută)!!!
Fă ce vrei în casa/bucătăria ta. Ascultă recomandări, dar nu te lua după aberații... culinare cică.
Blah! Dacă ție îți place să mănânci borș cu murături, aia trebuie să faci. Ce dacă nu „se obișnuiește”?
Rețetă (gluten free) delicată și foarte apetisantă. O zice un non-iubitor. :p
Grozavă idee pentru celiaci, cei ce sunt la dietă și cei care sunt puțini răciți (sau mai mult). Îți ia răceala cu mâna. :p

Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: 45 minute
Porţii: 4
Ingrediente
  1. 300 g carne de pui. Spate, aripi. Eu am pus 2 pulpe, pe care nu le-am tăiat că era înghețate. Le-am tăiat după ce au fiert un pic. Ce leneșă!!!
  2. 1 /2 praz (am pus câteva foi de ceapă verde, se uscau aiurea prin frigider)
  3. 1 morcov
  4. 1 cartof
  5. o crenguţă de cimbru
  6. 2-3 linguri ulei
  7. 4 căni apă/supă (200 ml una)
  8. 1 cană suc de roşii (200 ml)
  9. 1 cană borș (200 ml - rețeta aici) - după gust
  10. 1 linguriță boia de ardei iute + dulce
  11. 2 linguri zarzavat – am făcut de casă: ceapă+morcov+ardei+pătrunjel. În alternativă pune 1/2 ardei gras, 1/2 ceapă și pătrunjel verde/uscat (la final)
  12. sare după gust
Mod de preparare
  1. Spală și taie prazul
  2. Spală (curăță, eventual) rade morcovul pe răzătoare
  3. Curăță, spală și taie cuburi cartoful
  4. Prepară carnea: taie-o în bucăţi de mărimea care vrei. Nu pune întreg ca mine, direct din congelator. Nu-i frumos. Vai și amar dacă mă află vreun bucătar de renume... ;p
  5. Pune uleiul într-o oală, adaugă prazul și morcovul. Lasă la călit uşor vreme de 3-4 min amestecând constant (să nu se ardă, evident)
  6. Adaugă apa/supa,  carnea, cimbrul, cartoful. Acoperă şi lasă să fiarbă la foc domol în jur de 20 min
  7. Adaugă zarzavatul (al meu era crud), sau legumele proaspete. Lasă să mai fiarbă 15 - 20 min
  8. Pune sucul de roşii (este la sticlă/borcan/cutie; destul de lichid şi acru), borșul, boiaua de ardei. Verifică de sare.   
Mențiuni
  • Pentru alte rețete similare de post sau nu, vizitează meni-ul din prima bară de sus (mijloc) „Supe”. (nu se prea observă).
  • Dacă-ţi place (şi ţi-am dat o idee) orice iniţiativă: un like/share la pagina Facebook (click şi vei găsi mult mai multe fotografii), un vot (în dreapta sus) este echivalent cu Mulţumesc.

Trimiteți un comentariu

2 Comentarii

  1. borsul se face cu tarate de grau deci nu e bun pentru celiaci!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, ai dreptate. La asta nu m-am gandit. Imi cer scuze, atunci supa. Am sa rectific peste tot. Multumesc.

      Ștergere

RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.