Optimă idee pentru cei ce ţin post şi/sau sunt la dietă, şi pentru vegani/vegetarieni/celiaci (intoleranţii la gluten).
Rețetă (personală)
genuină, simplă, rapidă, vesel colorată, sățioasă, sănătoasă
şi extrem de gustoasă.
Grad de dificultate: niciunul
Timp de preparare: 10 min (dacă
foloseşti ingrediente conservă)
Ingrediente
- 1/2 praz cu tot cu foi (eu am pus doar foile)
- 300 g mazăre conservă
- 200 g germeni de soia
- 1 morcov
- 1 linguriţă sare
- 3 linguri ulei
- 2 căţei de usturoi. Eu am pus 1 linguriţă praf
- Opţional, dar indicat: 1 ardei iute/1/2 linguriţă boia de ardei iute
Mod de preparare
- Curăţă prazul, spală-l, taie-l rondele/cuburi
- Curăţă, spală şi rade morcovul pe răzătoare
- Pregăteşte mazărea/germenii de soia. Spală totul bine, scurge
- Într-o tigaie pune uleiul, adaugă prazul, usturoiul (dacă-i proaspăt, dacă este praf îl vei pune la sfârşit), morcovul la călit, foc slab (5 min)
- Adaugă mazărea, germenii de soia, mirodeniile, sarea, acoperă, lasă alte 5 min la foc slab
Menţiuni
Serveşte fierbinte sau rece.
Are un aspect de-a dreptul fabulos şi
gustule este pe măsură.
Optimă idee de garnitură la diferite
fripturi (carne/peşte) sau simplu, cum am făcut eu. Absolut
delicios.
Dacă ţi-am dat o idee, sau ţi-a
plăcut, un like la pagina Facebook ar fi foarte mult apreciat.
Mulţumesc.
0 Comentarii
RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.