Meniu de Sf Valentin 2

Nu știu dacă toți românii sărbătoresc ziua dragoste pe 14 februarie, cum face restul lumii.
Fie că sărbătorești pe 14, 16 sau 24, aceste rețete îți adresate ție, care iubești și vrei să faci o surpriză culinară partenerului, sau, de ce nu, partenerei.

Anul trecut am dat câteva idei de meniu, ce au avut parte de multe aprecieri din partea celor care și-au pus încrederea în capacitățile mele culinare. Anul acesta, ținând cont că am tot experimentat și inventat diferite rețete, vin cu altele.
Sper din suflet să alegi cel puțin 1 dintre rețetele de mai jos, și să ai mult succes.
Dacă ai întrebări, nu ezita să mă contactezi.

Nu este obligatoriu să organizezi un meniu ca la carte, adică: aperitiv, antreu, primul fel, al doilea și desert (și băuturi, bineînțeles). Ceva simplu, chiar numai un fel, dar DESERTUL este un MUST. Că-l faci, sau cumperi, TREBUIE să fie. Dacă nu te încumeți să gătești tu, cumpără niște căpșuni și frișcă. Este „desertul” prin antonomază!
Acest meniu este conceput pentru persoane care nu au niciun fel de intoleranță alimentară, NU țin post, și NU sunt vegani/vegetarieni. 
CELIACII (intoleranții la gluten se pot inspira la acest meniu, în afară de dulciuri. Pentru aceasta vezi secțiunea Rețete celiaci A-Z)
Dacă te afli printre cei de mai sus, vino mâine pe pagina mea, îți voi pregăti un meniu special!


ANTREURI/APERITIVE
Începe cu o frittată/omletă. Rețete foarte multe, simple, rapide, economice, vesel colorate și delicioase, în a doua bară din meniu, secțiunea „Omlete”. Se poate face cu 1 zi înainte.
Sau cu bruschette. Extrem de simplu de făcut. Trebuiesc făcute pe moment, din nefericire.
Ardei pane, inele de ceapă crocante, pateuri, saleuri, etc., etc.. Găsești rețete cu duiumul în prima bară de sus, secțiunea „Aperitive”. Și acestea, tot pe moment trebuiesc făcute.


PRIMUL FEL - poate consista într-o supă/borș/cremă (găsești rețete pe orice gust în meniul din prima bară de sus „Supe”), sau paste, orez. Personal recomand un orez/risotto. Făcut ca un mare chef italian.
Risotto cu stafide și costiță afumată, este una dintre rețetele (de invenție proprie, cum sunt aproape toate de aici) de care sunt foarte mândră. Este o combinație de gusturi, savori ce te va fermeca de la prima gustare. Se prezintă fabulos! Surprinde din FOARTE multe puncte de vedere. Însă urmează pașii întocmai. Te asigur că vei reuși. Dacă nu, întreabă-mă.  Sugerez să folosești orez negru pentru o și mai mare surpriză.
Pastele cu cremă de nuci, iarăși o idee fabuloasă (cauta pe blogul meu cu diacritice).


FELUL DOI - Carne, sau pește, evident. Dacă nu ții post, sau Nu ești vegan, vegetarian.
Recomand, la fel ca mai sus, o altă rețetă cu tente erotice, pardon EXOTICE, ce m-a fermecat pe mine, mai întâi.
De ce zic asta? Păi nu prea mănânc carne, deși nu sunt vegană/vegetariană. Pui în sos de soia cu susan se numește.
Dar mai este una la fel de bună: Aripioare picante la cuptor. Sau verifică meniul din prima bară de sus „Carne”. Am foarte multe rețete ce poți încerca. Toate simple, rapide, economice. Nu trebuie să mă crezi pe cuvânt, Încearcă!


Dacă vrei pește, aici multe rețete nu am. Nu sunt foarte mare fan. Somonul cu soia este delicios. Sau orez/ paste cu fructe de mare,




DESERT
Tiramisù cu brânză de vaci. Arată absolut fenomenal, gustul este delicat. Foarte simplu de făcut, rapid, n-ai nevoie de foc, și-l poți face cu 1 înainte. Ba chiar AR TREBUI să-l faci cu o zi înainte. Bineînțeles că gusturile nu se discută, și dacă nu îți place ideea aceasta, vizitează meniul „Dulciuri” din prima bară de sus (nu prea se observă).


BĂUTURI
Vin fiert, lichioruri varie. Rețetele le găsești în meniul din prima bară de sus „Băuturi”


Masa preparată simplu cu o față de masă albă, inimioare, o floare, lumânări. Nu uita de muzică, căldură, liniște și ce este mai important. IUBIRE!!!

O zi a dragostei fabuloasă!
Cinstește un pahar și pentru mine care sunt singură, ca în fiecare an.
Ah, si aceste retete (ca orice alta reteta) se pot prepara in fiecare zi, evident. O surpriza. Nu?


**
Daca ai apreciat ori ti-a fost de folos, TE ROG da un like, share, lasa un comment (engleza-i la putere - romgleza. :P) sau alatura-te la fomidabila pagina de Facebook. O gasesti tu pe undeva pe aici. Se plimba aiurea. Nu stiu ce-i cu ea. :)
Daca nu ai observat, sunt doua meniuri sus pline cu fel de fel de retete.
Cand cauti ceva pe blog, foloseste diacitrice (ă, â, î, ș, ț). Daca nu gasesti ce te intereseaza, incearca o combinatie de cuvinte cu si fara diacritice: varză varza, roșii rosii, brânza branza.

Nu uita sa ma urmaresti sau sa-mi citesti cartile pe Amazon.
Multumesc, om cu suflet! Pe data viitoare.

Trimiteți un comentariu

2 Comentarii

  1. Ar trebui sa mergi la Masterchef la cat de talentata esti in bucatarie(si nu glumesc deloc)Am sa incerc si eu una dintre ele de Dragobete,nu fac toate felurile ca mi-e frica ca nu se mai ridica Iulian de pe scaun de la atata mancare :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu ştiu ce emisiune e asta, da sunt sigură că m-ar face praf! Parcă mă văd bocind pe cuvinte. :) Deşi cred că sunt destul de talentată totuşi. :D :))))))))))))))) Cineva mi-a zis odată că pot să fac să fac o mâncare super şi dintr-o scândură. =p~
      Mulţumesc că mă mai încurajezi. Eşti tare drăguţă. (f) Ehi tot, ferească sfântul. :))))))) Să-mi zici cum a ieşit. Pupici.

      Ștergere

RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.