De post și pentru vegani/vegetarieni.
Intoleranții la gluten pot pune făină de mazăre/soia/năut.
Optime aperitive la orice fel de
petrecere (mai ales cu servire a bufet/self-service).
Sunt foarte crocante, mai ales inițial;
formidabile ca aperitive la orice petreceri. Le poți face cu 1 zi
înainte.
Timp de preparare: Variabil 10 min
fiert + 15 preparat + 15 fiert= 40 min
Porţii: Cam 25 biluțe
Ingrediente
- 100 g orez. E foarte bun şi dintr-ăla mai ieftin, în cazul ăsta
- 1 praz micuț
- 3 - 4 linguri făină de grâu. Depinde
- 1/2 linguriță boia de ardei iute + 1 linguriță piper
- 1 + 1/2 cană ulei de floarea soarelui pentru prăjit
- sare după gust
- Opțional: 1 lingură semințe de in
Mod de preparare
- Pune orezul la fiert într-o cratiţă adăugând o 150 ml de apă (să cuprindă bine orezul şi să rămână un deget ( = unitate de măsură :p) deasupra orezului. Lasă să fiarbă pentru 10-13 minute (foc slab). Acoperit. Când e gata, opreşte focul iar dacă apa s-a evaporat lasă descoperit să se răcească. Dacă mai este puţină apă lasă acoperit până se răceşte. Orezul trebuie să fie lipicios, NU USCAT!
- Spală ștevia, prazul; scurge-le bine. Taie-le mărunt
- Dacă nu, mai adaugă făină de grâu până se leagă. Modelează ce forme vrei: rotunde, de mici, plate. Cum îţi vine la îndemână
- Se prăjesc în ulei mult, vreme de 4 - 5 minute/sau la cuptor. Însă durează mult mai mult și sunt foarte uscate. Nu sunt fan.
Menţiuni
- Servite calde sau reci sunt extrem de bune. Alături de o salată. Sau de roșii, castraveți, ceapă.
4 Comentarii
Pe astea le fac sigur!!! Am stevie si sunt chiar curioasa. Imediat ce se termina cu bunatatile de Pasti.
RăspundețiȘtergereDa, sunt ceva ce trebuie să încerci. Pe bune că merită. Sper că ai avut modul să le probezi. Mulţumesc.
ȘtergereVariatie pentru zilele de post. Cred ca sunt si foarte gustoase.
RăspundețiȘtergereAbsolut delicioase. Și-s și fără ouă... deci mitul "ouăle leagă și trebuiesc neapărat" a fost distrus.
RăspundețiȘtergereRESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.