.jpg)
Reţetă
gluten free, de post (şi pt vegani/vegetarieni).
Şi
cum afară plouă, servită fierbinte, nu poate decât să ne
încălzească.
Grad
de dificultate: niciunul
Timp
de preparare: 35 minute
Porţii:
4
Ingrediente
- 4 cepe galbene mai mărişoare
- 100 g ciuperci, ghebe ar fi de preferat
- 2 linguri ulei
- 2 căni de apă (cam 500 ml), după gust. Dacă o vrei mai subţire, pui un pahar în plus
- Bineînţeles, sare.
Mod
de preparare
- Curăţă şi spală ceapa, taie-o peştişori (sau cum vrei)
- Varsă apa, sarea, amestecă. Acoperă şi lasă la fiert vreme de 25 minute (foc domol)
- Cu un mixer vertical/blender, mixează până faci o cremă (2 min)
- Porţionează, adăugă piper negru proaspăt măcinat, ardei iute/boia (ajută la digestie, arde grăsimile şi mai e şi afrodiziac. Îl pun peste tot)
Menţiuni
- Servită rece sau caldă, cu sau fără crutoane, pâine, etc, este de-a dreptul optimă. Eu am servit fără, pâinea prăjită este acolo ca estetică. :D
- Dacă nu vrei prăjeală, se paote face şi fără, însă nu este la fel de aromată. Personal, nu-mi place.
- Dacă ţi-a plăcut, orice iniţiativă (like/share/comment) mă încurajează. Mulţumesc.
0 Comentarii
RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.