Ultimele postări
Loading...
Wednesday, 5 June 2013

Rigatoni, ciuperci, chimion

O altă variantă de paste şi legume (click).

Reţetă personală, inventată (ca de obicei)  într-un moment de mare foame şi criză de timp. Ador pastele! Dacă ai mereu în casă câte un pachet, nu vei răbda niciodată de foame.
Pentru vegani/vegetarieni, pentru acei care ţin post (da, ştiu că s-a terminat, dar unii continuă).


Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: 15-20 min
Porţii: 2

Ingrediente
  1. 250 g paste scurte: penne, fusilli, rigatoni etc. Să nu fie tăieţei/spaghetti decât dacă aşa vrei tu
  2. 2 linguri de bulion sau 4-5 de suc de roşii/ketchup
  3. 4 linguri de boabe de porumb
  4. 4-5 ciuperci uscate (eu am ghebe, sunt cele mai „parfumate”), dar sunt bune şi alea din conservă/proaspete
  5. 1 ardei iute/boia de ardei iute (1 linguriţă). Eu am pus o lingură de zacuscă de ardei iuţi (numai). Pentru reţetă click aici: Zacuscă/cremă de ardei iuţi
  6. 1 linguriţă chimion
  7. 3 linguri ulei de măsline
  8. Sare după gust (1/2 linguriţă)
Mod de preparare
  1. Pune pastele la fiert (numai după ce apa a început să fiarbă) 4 -5 min. Nu mai mult!
  2. Pune ghebele uscate la înmuiat într-un pahar de apă fierbinte. Dacă nu ai ghebe uscate pune orice fel de ciuperci (conservă/borcan)
  3. Pune uleiul la încălzit într-o tigaie/wok; toarnă bulionul Foc slab, amestecă, pune boabele de porumb
  4. Scurge pastele şi toarnă-le în tigaie. Dacă le-ai ţinut doar 4 min sunt încă dure/tari. Nu face nimic, aşa trebuie să fie (citeşte aici cum se fac pastele la italieni). Adaugă 5-6 linguri de apă de la fiert pastele (în tigaie). Amestecă foarte bine, acoperă. Micşorează flacăra şi lasă să fiarbă vreo 3-4 min verificând/amestecând din când în când. Dacă pastele nu-s gata şi nu mai au lichid, mai adaugă câteva linguri de apă de la fiert (2). Pune chimionul, sarea şi amestecă.
  5. Porţionează şi serveşte fierbinte
Menţiuni
  1. Nu este o mâncare pretenţioasă dar este practică, rapidă, economică şi MAI ALES extrem de gustoasă! Majoritatea reţetelor mele sunt aşa deoarece blogul este conceput pentru oameni practici/pragmatici.
Dacă-ţi place (sau/şi ţi-am dat o idee) un like la pagina Facebook este echivalent cu Mulţumesc şi m-ar încuraja.

0 comentarii:

Post a Comment

RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.

 
Toggle Footer