Iată şi prima mea reţetă „exotică”. Este o alternativă deosebită la ciorbele/supele noastre. Încearc-o când eşti răcit. Este ca un medicinal natural. Vorbesc din experienţă.
O variantă mult mai rapidă doar pentru vegani/vegetarieni: http://reteteindraznete.blogspot.ro/2012/11/supa-de-porumb.html
Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: 35-40 minute depinde de carne
Porţii: 2
Ingrediente:
1. 200 g carne de pui la alegere (piept/aripi etc)
2. 1 cutie de boabe de porumb
3. 2 căni apă (200 ml una)
4. 1 lingură amidon
5. un vârf de cuţit ghimbir
6. 1 ou
7. sare după gust
Mod de preparare:
1. Se pune carnea la fiert lăsându-se circa 15-20 minute să fiarbă domol. Scoate spuma.
2. După care se adaugă boabele de porumb şi ghimbirul. Se acoperă şi se lasă la fiert alte 10 minute.
3. Lingura de amidon se dizolvă în apă rece şi se pune în oală amestecând bine. Sare.
4. Când este gata bate oul şi toarnă-l în oală amestecând foarte bine.
Menţiuni:
1. Este un gust particular, dulceag dar foarte plăcut. Îndrăzneşte!
Invitație la o călătorie culinară: Zmeura de la Pildești
-
Ești gata pentru o aventură gustativă?
Hai la zmeură, zmeură, zmeură avem!
La Pildești, în Moldova României, undeva pe lângă Roman/Neamț, este zmeură ...
2 Comentarii
Foarte interesant. cheer
RăspundețiȘtergereNu arată cine ştie ce dar gustul e fascinant. :)
ȘtergereRESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.