Reţeta mea de lichior de ciocolată neagră sau/şi albă cu gust de cafea (cappuccino)
Este o reţetă simplă, rapidă care va avea un succes GARANTAT (mai ales la fete/femei).
Tips: Când ai terminat de băut lichiorul ce a fost într-o sticlă „drăguţă” nu arunca sticla. Păstreaz-o; într-o zi s-ar putea să-ţi trebuiască. Ca acum, de ex.:)
Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: 15 minute
Pentru 1 sticlă de 1 l
Ingrediente:
1. 500 ml alcool de 40 grade dacă este prea tare mai pune apă fiartă şi răcită.
2. 200 g ciocolată neagră sau cremă de ciocolată (cu cât mai multă cu atât va fi mai gros rezultatul final)
3. 1 + 1 pahar de lapte
Opţional
4. 100 frişcă sau 100 g smântână dulce
5. 2 linguri de miere
6. 1 ceşcuţă de cafea foarte tare, făcută în prealabil (răcită) FĂRĂ zaţ sau 1 lingură de cafea solubilă
Mod de preparare:
1. se rupe ciocolata bucăţele, se adaugă 1 pahar de lapte şi se pune la topit în microunde sau pe foc având grijă să nu se ardă
2. după ce s-a topit bine se amestecă cu laptele rămas ca să se răcească
3. se pune frişca se toarnă într-o sticlă peste care se adaugă alcoolul şi mierea (dacă pui)
4. se zbate foarte bine sticla de mai multe ori
Menţiuni:
1. se poate face cu orice fel de ciocolată doreşti
2. dacă nu este destul de dulce mai pune nişte miere, dar gustă mai întâi
3. Încălzeşte-l puţin înainte de-l bea (în pahar=microunde) este un medicament alternativ împotriva răcelii/nasului înfundat.
4. NU EXAGERA că ţi se urcă la cap foarte repede. Fiind dulce nu îţi dai seama că e destul de tare.
5. Dacă e prea tare mai pune lapte/frişcă sau smântâna dulce
6. Dacă pui smântână şi cafea va fi ca o cremă şi se va asemăna foarte mult cu faimosul lichior irlandez căruia nu pot să-i dau numele. Îndrăzneşte.
7. Important e să fie conservat la frigider, dacă este cald în casă, şi să fie consumat în 2-3 săptămâni. Al meu s-a terminat MUUULT mai repede. :)
8. Dacă vrei să faci cu ciocolată albă, urmează aceiaşi paşi excluzând cafeaua.
9. În imagine sunt 4 feluri de lichior. Din stânga (imagine): cappuccino, ciocolată neagră, ciocolată albă, cafea.
10. Pentru alte reţete de lichior aici: http://reteteindraznete.blogspot.ro/2012/10/lichior-anason.html;
http://reteteindraznete.blogspot.ro/2012/10/lichior-scortisoara.html
Invitație la o călătorie culinară: Zmeura de la Pildești
-
Ești gata pentru o aventură gustativă?
Hai la zmeură, zmeură, zmeură avem!
La Pildești, în Moldova României, undeva pe lângă Roman/Neamț, este zmeură ...
5 Comentarii
LA multi ani!
RăspundețiȘtergereSuper reteta ta , dar trebuie sa recunosc ca ma aflu intr un impas, am cautat ieri toata ziua alcool dar nu am gasit. Ma poti ajuta cu vreau brand. magazin, supermarket ceva ? :)
Ar fi fain sa imi pot fabrica si eu azi.
Weekend Fain ;)
Mulţumesc, la fel. (f) Vai... nu te pot ajuta deloc pentru că eu am cumpărat "pe sub mână" şi nu are scris nimic pe sticlă. @-) O fi fost cine ştie ce poşircă dar a ieşit super lichiorul. Sugestia mea ar fi ca alcoolul să nu aibă niciun gust. Alcoolul pur, în general, nu are sau NU ar trebui să aibă gust. Dacă îţi place romul poţi face cu rom.
ȘtergereAm văzut alcool pur (sticlă de 0,5 ml) la Kaufland şi la Lidl (parcă). Dar nu am luat niciodată. Mi s-a părut exagerat de scump (35 lei parcă). Dar.. din 0,5 ml de alcool pur (90°) îţi ies cam 2 litri de lichior.
ȘtergereSuna absolut grozav!!!
RăspundețiȘtergereEhehhe
ȘtergereRESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.