De ce o numesc aşa? Pentru că am
făcut cu ouă roşii de la Paşte! Mi-a plăcut foarte mult şi am decis să îţi dau şi ţie ideea asta.
Grad de dificultate: mediu
Timp de preparare: variabil 5
frământat + 30 (crescut) + 35 copt
Porţii: 4
Ingrediente:
- 300 g făină albă
- 100 ml apă (lapte, iaurt)
- 100 g caşcaval + 150 mozzarella
- 100 g salam
- 2 ouă fierte (nu e necesar să fie roşii... GLUMESC)
- 1 legătură de ceapă /usturoi verde
- 7-8 linguri bulion sau ketchup
- un pic di Oregano sau cimbru (are gust similar)
- Opţional: 3 ardei iuti. (eu am pus vreo 6)
Mod de preparare:
- Se pune făina, apa călduţă, un pic de sare şi drojdia înmuiată în apă CĂLDUŢĂ şi se frământă (5 minute circa) dând naştere unui aluat consistent. Dacă e prea moale mai pune apă şi invers, făină.
- Între timp se prepară salamul tăindu-l felii sau cuburi, caşcavalul/mozzarella la fel.
- Ceapa mărunţită :)
- Pregăteşte tava care consideri adaptă şi când a crescut întinde o foaie cât să cuprindă tava.
- Dă câteva minute la cuptor (3-4)
- Scoate, pune bulionul/ketchup-ul, împresoară brânza, feliile de salam, ouăle, ceapa/usturoiul, ardeii
- Dă la cuptor (200 grade) pentru 30-35 minute. Verifică constant.
- Dacă cuptorul tău are acea opţiune care aprinde un foc deasupra când e aproape gata pune tava pe rândul de sus şi aprinde focul deschis pentru 1-2 minute
POFTĂ bună bună.
Pentru o altfel de combinaţie aici: http://reteteindraznete.blogspot.ro/2012/11/pizza-cu-branza-de-vaci-si-salam.html
0 Comentarii
RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.