
Este inspirată din reţeta mamei: pui
cu ceapă scăzută.
Ştiu că prăjeala nu face bine, ştie
toată lumea dar prăjelile mele sunt foarte „light”. Pentru o
reţetă asemănătoare dar cu ficat vizitează: Ficat fraged şi gustos.
Optimă reţetă (combinată cu mămăliguţa) pentru celiaci.
Optimă reţetă (combinată cu mămăliguţa) pentru celiaci.
Grad de dificultate: niciunul
Timp de preparare: 20 - 25 minute
Ingrediente
- muşchi de porc afumat (nu este fundamental dar este foarte bun)
- 2-3 cepe galbene
- 50 ml vin roşu/alb
- 1 lingură usturoi praf
- 2 linguri ulei
-
Mod de preparare (poţi să pui de
mămăligă, dacă vrei)
- Taie ceapa peştişori sau cuburi. Pune uleiul într-o tigaie. Adaugă ceapa şi las-o să se călească la foc slab 1-2 minute
- Pune apoi muşchiul tăiat bucăţi de mărimea care vrei tu. Lasă alte 3-4 minute, foc slab, acoperit.
Adaugă vinul, pune praful de usturoi, amestecă foarte bine, acoperă. Focul la minim. Vreme de 10 minute circa.
Menţiuni

2. Serveşte cu mămăliguţă, cartofi
fierţi, piure, orez fiert, păstăi, mazăre, etc.
Poftă bună. Te aştept şi pe Facebook.
Poftă bună. Te aştept şi pe Facebook.
5 Comentarii
Cum ai afumat muschiul? :))
RăspundețiȘtergere:)). Am pus o cărticică într-o crăticică şi am ţinut muşchiul pe-un tablou, deasupra. :-)
ȘtergereSistemul este infailibil! :p Dar nu încerca în casă, mai bine afară... în câmp... departe tare de orice aşezare şi arbori. @-)
RăspundețiȘtergereCrezi? Şi dacă mă loveşte meteoritul ? :))
ȘtergereLăsând gluma, am o reţetă de afumare rapidă !
Fără cărţi, fără tablouri!
:-d. Este posibil. Radule... m-am născut la ţară unde-am crescut, printre altele, şi porci. Ştiu (mai toate) sistemele de afumat... orice, inclusiv pereţii. Dar sunt curioasă să aflu metoda ta. Cum zice mama: "câte bordeie atâtea obicee". Cine ştie că nu mă apuc de afumat.
ȘtergereRESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.