Salată cu sfecla, nuci, sos iaurt

O altă combinație sănătoasă de verdețuri, legume, semințe și iaurt. Exclusiv pentru iubitorii de salate bogate care înlocuiesc cu mare succes o masă (cină, prânz).
Culorile sunt fascinante, aromele se îmbină perfect. Plină de vitamine și foarte hrănitoare.
Optimă idee pentru celiaci. Grozavă în diete.

Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: 15 min
Porţii: 4

Ingrediente
  1. 1 legătură mică de salată verde (după gust/posibilități)
  2. 1 morcov
  3. 1 roșie
  4. 1 castravete
  5. 1/2 ardei gras roșu (să dea și puțină culoare)
  6. 1/4 gulie
  7. 1/2 sfeclă roșie mică
  8. 1 legătură de ceapă verde (4-6) sau 1 ceapă uscată
  9. 1 lingură semințe de coriandru (10-15 boabe)
  10. 1 lingură de ulei de măsline (sau de care ai)
  11. Opţional, dar FOARTE indicat: 1 ardei iute/ boia de ardei iute
  12. Tot opțional: câteva frunze de spanac, 2 ridiche mici (albe/roz) boabe de rodii + măsline fără sâmburi. Am făcut și cu și fără și a ieșit fabulos în ambele cazuri
    Pentru sos
  13. 3 linguri iaurt alb (de preferință grecesc, este mai gras și cremos)
  14. 1 lingură de ulei de măsline (sau de care ai)
  15. 2 linguri semințe de susan
  16. 2 linguri semințe de floarea soarelui
  17. miezul la 3 nuci (sau câte ai și vrei; cu cât pui mai multe cu atât iese mai bună)
  18. 1 lingură sare
Mod de preparare
  1. Încălzește o tigaie și pune (în ordine) boabele de coriandru, miezurile de nuca rupte grosolan, semințele de floarea soarelui și susanul. Lasă 2-3 min amestecând constant să nu se ardă. Când sunt gata (crustă arămie, miros intens; foc slab) oprește focul și lasă să se răcească 2 min
  2. Prepară sosul: pune iaurtul alb și bate-l cu un tel dacă nu este cremos, adaugă uleiul amestecând cu o lingură de lemn (ca la maioneză), pune apoi semințele, sarea
  3. Spală, taie/rupe (eu o rup cu mâna) salata şi pune-o într-un bol mai măricel
  4. Prepară restul legumelor/verdețurilor. Curățe-le, spală-le, scurge-le, și taie-le pe toate cum ai chef (ardeiul fășii/cuburi; morcovul/castravetele rondele, sau după gust/posibilitate; ceapa peștișori/cuburi; roșia cuburi; gulia cuburi sau trage-o la răzătoare, etc.
  5. Pune toate ingredientele peste salată, adaugă sosul de iaurt, amestecă foarte bine și servește cu mare poftă
Menţiuni


  • Este DELICIOASĂ! O poți servi pe post de cină/prânz etc, sau în loc de garnitură la diferite fripturi de carne și pește. În acest caz porțiile vor deveni mai multe.   
  • Dacă-ţi place (şi ţi-am dat o idee) orice iniţiativă: un like/share la pagina Facebook (click şi vei găsi mult mai multe fotografii), un vot (în dreapta sus) este echivalent cu Mulţumesc.
  • Pentru alte rețete de salate (fie vegane/vegetariene/de post, fie pentru celiaci), vizitează meni-ul din bara de sus SUS (Salate). Vei observa cât de mult le iubesc. 

Trimiteți un comentariu

2 Comentarii

  1. foarte buna mi-a iesit! rapid si hranitor! Raluca

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ciao, Raluca. Multumesc pentru marturie si ma bucur foarte mult ca ti-a placut. Multa bafta.

      Ștergere

RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.