Eu îi mănânc pentru că-s înnebunită
după ei.
Mama îi urăște. Și fratele meu mai
mare. Ceilalți 7 frați (6 surori + 1 frate) sunt neutri.
Ce să-i faci, sunt oaia neagră a
familiei. Buuuuuuuuu.
Rețeta asta a fost inventată pe
moment (ca majoritatea rețetelor de pe acest blog), din dorința de
a da alte idei intoleranților la gluten, veganilor/vegetarienilor și
celor care țin post.
Este o rețetă economică, rapidă,
hrănitoare, vesel colorată, deosebit de aromată.
Inspirată la mâncarea de cartofi pe
care ne-o făcea mama de mici. Pe care nu am publicat-o încă. Acum
mi-am dat seama!
Studenții, bărbații, începătorii
în ale „bucătăritului” sunt invitați să probeze cu
încredere. Cu puțină răbdare, oricine reușește să o facă.
Dacă ești un copil, fă o surpriză
părinților când vin acasă de la servici înghețați și obosiți.
Numai să NU DAI FOC, la casă.
Foarte mare atenție!!!
ROG pe acele persoane care se inspiră la rețetele mele (publicându-le pe site-uri personale) să precizeze sursa cu link (cum scrie în licența Creative commons), pentru că muncesc EXTRAORDINAR de mult și nu-i drept ca alții să ia meritele.
Nu am furat niciodată munca altuia. Mulțumesc.
Timp de preparare: 20-25 min
Porții: 2 (am mâncat 1/3 singură,
mi-era tare foame. Restul am mâncat din plăcere, era prea bun!)
Ingrediente
- 2 cartofi roșii (sau de care ai)
- 1 bucată de praz (50 g)
- OPȚIONAL: 1 bucată de gulie (30 g) am găsit-o rătăcită prin frigider
- 50 ml bere (dacă ții post pune apă/supă)
- 1 lingură semințe de in (OPȚIONAL)
- 5 linguri ulei – de care ai și-ți place (am pus de măsline)
- 1 linguriță sare (am pus Himalaya, sunt fascinată de sarea asta)
- 1 linguriță semințe de chimen, era praf de fapt
- 1/2 linguriță usturoi deshidratat
Mod de preparare - Ai
nevoie de o tigaie largă (circa 28 cm diametru) din teflon,
ceramică. Dacă ar avea capac, ar fi minunat
- Curăță, spală cartofii, morcovii, (eventual gulia), prazul
- Taie prazul rondele (3-4 mm grosime)
- Pune tigaia largă pe foc, varsă uleiul (eventual semințele de in), lasă să se încingă puțin (40 sec Foc mediu), pune prazul, lasă 2 min (cât să se înmoaie), amestecă din când în când (să nu se ardă)
- Adaugă cartofii, morcovii, gulia, lasă să se prăjească nițel (3 min circa), întoarce, lasă alte 3 min. Ai grijă că s-ar putea să se ardă dacă focul este prea tare. Nu pleca de lângă foc
- Adaugă boiaua de ardei, sarea, chimionul, usturoiul, amestecă bine și servește cu poftă
Mențiuni
- Poate reprezenta o optimă garnitură la diferite fripturi de carne sau pește, dar recomand s fie servită ca atare cu murături, salate varie, varză murată, gogoșari în oțet, etc.
- Este de-a dreptul surprinzătoare. Îndrăznește!
- Dacă nu ești vegan/vegetarian și nu ții post, adaugă câteva feliuțe de bacon, șuncă, cârnat, salam afumat, etc.
- Dacă-ţi place (şi ţi-am dat o idee) orice iniţiativă: un like/share la pagina Facebook (click şi vei găsi mult mai multe fotografii), un vot (în dreapta sus) este echivalent cu Mulţumesc.
2 Comentarii
Super ideea! O voi prepara cu sigurantă. Aștept timpul potrivit. Offf...și mi s-a făcut așa foameee
RăspundețiȘtergereDragă Cristina, ideea mi-a venit gândindu-mă la legumele alea la cuptor pe care mi-ai zis că le-ai făcut tu într-o zi. Dar le-am vrut la tigaie, să fie mai rapid. Și cum mi-era poftă de cartofi am încercat. Am fost foarte mulțumită de rezultat.
ȘtergereNu te mai uita la rețete noaptea... normal că ți se face foame... Știu cum e. Sorry.
RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.