Ultimele postări
Loading...
Sunday, 2 March 2014

Fusilli cu fasole, sos rosii, praz

O altă rețetă personală, inedită, foarte îndrăzneață. Colorată, hrănitoare, parfumată și delicioasă!
De post, pentru vegani, vegetarieni. Celiacii ar putea înlocui pastele din grîu cu paste din orez, soia.
Sunt sigură că studenţii, începătorii în „arta bucătăritului”, şi oamenii care nu au timp să gătească, vor aprecia simplicitatea, rapiditatea, saţietatea şi gustul acestei reţete.
Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: 25 minute
Porţii: 2-3

Ingrediente
  1. 250 g paste scurte, în cazul meu fusilli, dar ar merge orice alt fel de paste ai/preferi. Scurte sau lungi, după plac
  2. 1 bucată de praz, sau ceapă galbenă
  3. 1 morcov
  4. 5 -7 linguri de boabe de fasole. A mele erau cu sos de roşii din conservă, însă merg perfect şi boabele de fasole fără sos
  5. 200 ml suc de roșii. Bun și ketchup, bulionul făcut de mama (mă refer la voi, studenți), chiar și 3 roșii, dacă nu ai nimic din cele mai sus
  6. 2 linguri ulei măsline (sau de care ai)
  7. 1 linguriță boia de ardei iute (arde grăsimile, ajută la digestie, îmbunătățește circulația și e și afrodiziac)
  8. 1 linguriță praf de usturoi (asta pentru că nu am avut proaspăt, 2 căței)
  9. 1 linguriță piper negru măcinat
  10. 1/2 linguriță boia de ardei iute (arde grăsimile, îmbunătățește circulația, ajută la digestie și este AFRODIZIAC. :p)
  11. 1 linguriță sare (după gust)
  12. Opţional 1 lingură de zacuscă. A mea era de ardei iuţi
Mod de preparare
  1. Pune pastele la fiert în apa ce a început să fiarbă (1,5 litru circa). 8-9 min. Depinde de gusturi
  2. Spală, curăță morcovul, prazul (sau ceapa). Taie prazul rondele (ceapa peștișori), morcovul rade-l pe răzătoare
  3. Pune uleiul într-o tigaie tip Wok (înaltă) la încălzit pe foc mic/mediu, adaugă prazul/morcovul (eventual cățeii de usturoi striviți/tăiați), lasă să se călească la foc mic vreme de 5-7 min. Amestecă din când în când, să nu se ardă. Adausă fasolea, eventual zacusca
  4. Scurge pastele și toarnă-le în tigaie cu atenție
  5. Toarnă sucul de roșii peste, amestecă și-n cazul în care ți se pare că sunt prea uscate și se ard, adaugă 3-4 linguri de apă de la fiert pastele. Acoperă și lasă să fiarbă la foc minim, 3-5 min. După gust.
  6. Atenție să nu se lipească. Adaugă mirodeniile, verifică de sare și servește fierbinte cu un pahar de vin roșu. Glumesc. Cu ce vrei tu!
Menţiuni
  • Oricine, cu puțină răbdare, poate să o facă. Dacă ai nevoie de asistență/ajutor, știi unde mă găsești.
  • Pentru alte reţete de genul (de post sau nu), verifică meniul „Paste”, din prima bară de sus, stânga.
    Dacă ţi-a plăcut şi ţi-am dat o idee, un like/share la pagina Facebook ar fi apreciat. Mulţumesc.

0 comentarii:

Post a Comment

RESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.

 
Toggle Footer